HEM VIDEOR MUSIK OM BOKA
Kvartetten DEO

Kvartetten DEO bildades för att tävla i Chalmers Sångkörs Kvartettsångartävling år 2007, men det visste vi ju inte då. Med lite blandade bakgrunder inom kör- och spexlivet hittade vi i alla fall en skön samvaro och samklang när vi skrev och framförde bidraget Kammarej och på den vägen var det. Vi bestämde oss för att fortsätta sjunga ihop och något år senare fanns DEO. Kammarej har blivit en av våra mest populära giglåtar och har du sett oss live har du troligen hört den!

Men det här med att skriva roliga texter och sjunga snyggt finns det ju många som gör, kanske till och med bättre än vi. Vi insåg snart att det fanns kunnande och vilja inom kvartetten att även spela in egna musikvideos till våra låtar och det har numera blivit ett av huvudspåren i vår verksamhet.

2012 släppte vi vår första musikvideo Petter Northug och den blev en viral succé. Det blev stor uppståndelse i norsk media och i kölvattnet av hypen kring videon fick vi både medverka i norsk TV och sjunga på en skidtävling på Holmenkollen där Petter Northug själv deltog. Under åren som gått sedan dess har vi spelat in många fler musikvideor vilket har tagit oss till många inspirerande inspelningsplatser och skruvade situationer. Inom gruppen har vi ett talesätt att “DEO takes you places” och det stämmer bra!

Förutom våra videoprojekt har vi också satt upp två scenföreställningar med mestadels eget material. Den första var “Känd från Youtube” och den tog form när vi blev inbjudna att medverka på Musik i Sagobygd-festivalen i Ljungby. Väl hemkomna i Göteborg satte vi också upp den för vår hemmapublik på ett fullsatt Artisten. 2019 firade vi 10 år som grupp med en Jubileumsföreställning som sattes upp för fulla hus i Kristianstad, Stockholm och på Stenhammarsalen i Göteborg. Föreställningen blev en resa helt inom DEOs universum och vi fick bland annat nöjet att göra entré i en kundvagn till låten Ullared och att framföra Svenska Hyckleriets Marsch med hjälp av en OH-projektor.

Däremellan har vi naturligtvis hunnit med massor av gig på företagsevenemang, privata fester, bröllop, ålderdomshem, kulturkalas, doktorspromoveringar, festivaler och mycket annat. Vi ser fram emot att lägga fler sorters evenemang till den listan!

Just nu är vi i farten med att skriva och spela in nya låtar och att planera nästa videoinspelning. Följ oss i våra sociala kanaler så du är med när vi släpper nytt material!

Peter "Brallan" Håkansson Torring
Stämma: Tenor 1

Kalle "Bolle" Landin
Stämma: Tenor 2 / Baryton

Anders "Neo" Svensson
Stämma: Bas 1 / Lead

Johannes "Palm" Palm
Stämma: Bas 2

 
 
© 2021 Kvartetten DEO | Privacy Policy